Faalangst

Primaire angst om fouten te maken of te falen. Faalangst kan zowel positief als negatief zijn. Negatieve faalangst is de angst om te mislukken in situaties waarin iemand wordt beoordeeld of denkt te worden beoordeeld. En die angst werkt belemmerend. Er wordt over negatieve faalangst gesproken als iemand zo gegrepen is door de angst voor mislukking dat zijn presteren er ernstig onder lijdt. Het eerste dat opvalt bij negatieve faalangst is: “Er komt niet uit wat er in zit”.

Symptomen

  • Je krijgt bijvoorbeeld schrijfkramp of een black-out bij een examen. 
  • Mislukkingen schrijf jij aan jezelf toe.  

  • Je bent onzeker en bent bang om verkeerd over te komen of om iets fout te doen.

In veel gevallen zal jij een aantal situaties zoveel mogelijk proberen te vermijden om maar niet met jouw angst om te falen geconfronteerd te worden. Faalangst kan uiteindelijk ook leiden tot rijangst. Door onvoldoende kennis te bezitten over de verkeersregels, verkeerde kijktechniek of onvoldoende beheersing van het voertuig kunnen er angstige momenten ontstaan doordat de situaties plotseling op je af komen.

Je bent wie je bent.

Tijdens de rijles mag ook jij fouten maken. We nemen alles stap-voor-stap in jouw eigen tempo door. Ik help je daar waar nodig is en we werken samen naar een goed resultaat. Uiteindelijk ga je alle disciplines van het autorijden zelfstandig uitvoeren en wanneer jij je sterk voelt in de auto ga je op voor het examen en zal ook jij het rijbewijs halen.

Neem contact met ons op