Omgaan met faalangst tijdens het autorijden

Tijdens de rijles mag iedereen vergissingen maken. Het toont slechts aan wat jouw leerdoelen zijn. Aan de hand van die leerdoelen werken we stap-voor-stap naar het gewenste resultaat.

N

We nemen alles stap-voor-stap in jouw eigen tempo door.

N

Uiteindelijk ga je alle disciplines van het autorijden zelfstandig uitvoeren.

N

Wanneer jij je sterk voelt in de auto ga je op voor het examen en zal ook jij het rijbewijs halen.

Faalangst

Primaire angst om fouten te maken of te falen. Faalangst kan zowel positief als negatief zijn. Negatieve faalangst is de angst om te mislukken in situaties waarin iemand wordt beoordeeld of denkt te worden beoordeeld. En die angst werkt belemmerend. Er wordt over negatieve faalangst gesproken als iemand zo gegrepen is door de angst voor mislukking dat zijn presteren er ernstig onder lijdt. Het eerste dat opvalt bij negatieve faalangst is: “Er komt niet uit wat er in zit”.

Symptomen

  • Je krijgt bijvoorbeeld schrijfkramp of een black-out bij een examen.
  • Mislukkingen schrijf jij aan jezelf toe.
  • Je bent onzeker en bent bang om verkeerd over te komen of om iets fout te doen.

In veel gevallen zal jij een aantal situaties zoveel mogelijk proberen te vermijden om maar niet met jouw angst om te falen geconfronteerd te worden. Faalangst kan uiteindelijk ook leiden tot rijangst. Door onvoldoende kennis te bezitten over de verkeersregels, verkeerde kijktechniek of onvoldoende beheersing van het voertuig kunnen er angstige momenten ontstaan doordat de situaties plotseling op je af komen.

Je bent wie je bent

Tijdens de rijles mag ook jij fouten maken, het zijn slechts leerdoelen. We nemen alles stap-voor-stap in jouw eigen tempo door. Ik help je daar waar nodig is en we werken samen naar het gewenste resultaat. Uiteindelijk ga je alle disciplines van het autorijden zelfstandig uitvoeren en wanneer jij je sterk voelt in de auto ga je op voor het examen en zal ook jij het rijbewijs halen.

Wat kan je verwachten?

N

We nemen alles stap-voor-stap in jouw eigen tempo door.

N

Uiteindelijk ga je alle disciplines van het autorijden zelfstandig uitvoeren.

N

Wanneer jij je sterk voelt in de auto ga je op voor het examen en zal ook jij het rijbewijs halen.

Lesauto

Lespakketten

Goed om te weten:

  • Het is natuurlijk ook mogelijk om je eigen lespakket samen te stellen.
  • Gespreide betaling mogelijk.
  • Alle bedragen zijn inclusief B.T.W.
  • Prijswijzigingen en invoerfouten onder voorbehoud.
  • AUTOMAAT* hiervoor wordt een toeslag van € 5,50 per lesuur berekend

Ervaringen van anderen

TROTS.. zo TROTS 🎉🎉🎉
En dan heeft mn jongste kanjer ook in 1x zn rijbewijs gehaald!!
Ik blijf het zeggen, wil je gegarandeerd zeer goed en professioneel autorijles krijgen, dan kun je aanmelden bij Autorijschool Ton Wesker!!
Ton ontzettend bedankt voor je geduld en tijd in die jongens van mij! ❤️

❤️

Mitchell Lubbers

Ton geeft hele goede lessen met als resultaat dat ik in 1x geslaagd ben! Daarnaast is hij ook een lieve man die rekening met je houdt. Zo weet hij goed met faalangst om te gaan en geeft hij je telkens weer net dat ene steuntje in je rug dat je nodig hebt. Ik ben Ton heel dankbaar voor zijn hulp en ik zou hem zeker aan iedereen aanbevelen!

Solinde Vos

Dankzij ton wesker heb ik mijn theorie en praktijk in 1 keer gehaald. De rijlessen vond ik enorm spannend en door de spanning werd ik onzeker, Ton wesker verhielp mijn onzekerheid en we knalden door de lessen heen door naar mijn examen.
Super bedankt!!!

Tristian Lubbers

Wat een ontzettende leuke en leerzame tijd heb ik gehad achter het stuur bij Ton in zijn leswagen. Als ik opnieuw moet lessen dan zou ik zo opnieuw weer bij Ton Wesker rijden! Er hangt altijd een gezellige sfeer in de auto en naast dat kan je het met Ton altijd overal over hebben. Ton bedankt!

Julian Spaarwater

Start vandaag! Vraag nu jouw proefles aan

AANMELDEN RIJLESSEN


Voornaam
Achternaam
Straat
Huisnummer
Postcode
Plaatsnaam
Telefoonnummer
E-mail adres
Schakel of automaat