Theorie


Voordat je het Examen of de Tussentijdse toets kunt afleggen moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat. Geldig betekent niet ouder dan 1½ jaar! 


Om de theorie te leren kun je kiezen uit de volgende opties:


1) theoriecursus bij de rijschool in combinatie met het online theorieprogramma

2) online theorieprogramma


Tijdens de theoriecursus word je optimaal voorbereid op het examen. Op een boeiende manier wordt de theoretische kennis bijgebracht.

De theoriecursus bestaat uit vele lesonderwerpen die ondersteund worden door dia´s, computeranimaties, een interactief plakbord, bordenuitleg en tussentoetsen. Tijdens de cursus worden de principes achter de regels uitgelegd, waardoor je het hoe en waarom van het autorijden leert begrijpen en daardoor een betere automobilist wordt. 


De examenresultaten bij het CBR wijzen erop, dat kandidaten die enkele theorielessen bij hun rijschool hebben gevolgd een grotere slagingskans hebben dan kandidaten die alleen zelfstandig gestudeerd hebben met een boek of CD-ROM. 

Daarnaast biedt Autorijschool Ton Wesker het meest succesvolle online theorieprogramma aan. Onze leverancier is op dit gebied de grootste ervaringsdeskundige van ons land. In de leermiddelen zijn altijd de nieuwste eisen van het CBR verwerkt en worden leermethodieken gehanteerd die een ongeëvenaard hoog slagingspercentage garanderen. Het aangeboden pakket bestaat uit:

  • Speedtheorie
  • Theorieboek
  • 15 uur online examentraining
  • Boek met informatie over je CBR B examen
  • Praktijk animaties en video's die aansluiten op de Rijopleiding In Stappen

Dit pakket combineert de voordelen van een papieren theorieboek en online studeren met SLAAGGARANTIE(*) Je ontvangt het meest succesvolle auto theorieboek van Nederland. Daarnaast lees je in het CBR-examen informatieboekje praktische tips over je rijopleiding en examen die je gaat afleggen bij het CBR.

Leer online via je een computer, tablet of laptop 3 maanden lang met Speedtheorie. Dit is een krachtige en bondige Internetopleiding die alle hoofdonderwerpen van het CBR theorie-examen behandelt.

Bekijk in dit pakket de praktijk instructievideo's en -animaties en zie hoe je de theorie in de praktijk moet brengen. Oefen tenslotte met realistische en actuele CBR theorie-examens (oefenexamens) in de 15 uur online examentraining. De 3 maanden gaan in na het activeren van je inlogcode.  


(*) De slaaggarantie is alleen van toepassing wanneer je alle onderdelen hebt doorlopen en voor vier oefenexamens achter elkaar
geslaagd bent.


Examen


Klik hieronder om te bekijken hoe het er tijdens het examen aan toe gaat 


Het theorie-examen voor de personenauto bestaat uit drie onderdelen:
  1. Een onderdeel over gevaarherkenning (25 vragen);
  2. Een onderdeel over verkeersregels (30 vragen);
  3. Een onderdeel over verkeersinzicht / risico’s (10 vragen)